Известие

Collapse
No announcement yet.

Датчик задна врата 145 - проблем

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Датчик задна врата 145 - проблем

Здравейте,
    днеска някой си беше играл с ключалката на багажника ми. Сега и при затворен багажник, лампата на таблото за отворена врата (багажник) свети.
    Проблема е там, че не мога да включа алармата на колата, понеже отчита, че има отворена врата. Някой да знае, къде се намира датчика, че утре рано пътувам и ще оставям колата пред блока... Да го погледна него как е...
    Или ако вие имате някаква идея от какво може да се е получило....
    Благодаря предварително!
    Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Датчикът е вътре в бравата, едно ключе е. Едва ли заради човъркането е отказал. За съжаление без разглобяване на бравата няма да го оправиш. Като временно решение може да изключиш буксата към бравата, за да не отчита отворено. Имай предвид обаче, че и алармата няма да реагира ако се отвори багажника.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Тя и сега не реагира, понеже алармата отчита грешка и игнорира целия кръгэ-эврати и капаци.....
      Оставих я на паркинг и след почивката ще се занимавам...
      Благодаря!

Comment

Хм.... Беше се оправило, но сега отново започна да дава проблеми с отворена задва врата... Ако някой има схема, къде точно се намира това ключе, че да го ремонтирам... Разглабях, ама като не знам какво да търся, ефекта е 0.
        Въпрос номер 2: някой да знае, откъде в София мога да си купя клапанче за чистачките (онова, което се слага при съединяване на маркучите и пропеска в ената посока, а в обратната - не)... Благодаря предварително!

Comment

Първоначално публикувано от dido76bg Покажи съобщение
          Въпрос номер 2: някой да знае, откъде в София мога да си купя клапанче за чистачките (онова, което се слага при съединяване на маркучите и пропеска в ената посока, а в обратната - не)... Благодаря предварително!
          Това имаш предвид предполагам: Клапан чистачки - трипътен

Аз знам този сайт, сигурно и в 'офлайн' магазините за части ги има
          Last edited by alfa_erazor; d.m.y г., 22:17.
          sigpic
          146 1.9 JTD, 99'

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:36.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Благодаря и на двамата.
              За клапата е почти такава, но не е тройник.
              Колкото до датчика, ако някой покаже някаква схема, ще съм благодарен (или поне някакво изображение на малката мръсница).

Comment

Working...
              X